30.6.2013

Ready, steady, GO!!! - Meni jo... - It went already...

Joo, Tourin startti meni jo, siis eilen. Pääsin mäkin eilen alkuillasta toimiin, oltiin (taas) hautajaisissa päivällä ja piti saada yhden ihkupihkun langan kertauskin tehtyä, jotta kaikki rullat vapaana. Joten siis, tämä ensin pois rukilta:

Yeah, the start of the Tour went already, yesterday. I had chance to start in yesterday evening, as we were at funeral daytime (once again). And I had to ply a 2-ply yarn to free all bobbins for Tour. So, this is the one plied and off from wheel:

FiberArtemisin merino-kashmir-silkkiä värissä Ginger and Plum Gradient - FiberArtemis merino-cashmere-silk roving colorway Ginger and Plum Gradient



Noin 110 grammaa ja 830 metriä 2-säikeistä pitsivahvuista lankaa - About 3.9ozs and 907 yds of 2-ply lace weight yarn.
Salaman kanssa... laitan seuraavaan postaukseen kuvan valmiista vyyhdistä, se on vielä kuivumassa. - With flash... I post picture of ready skein in next blog post. It's drying outside right now.

Niin ja olihan mun hyvissä Tour de Fleecen suunnitelmissa yks toinenkin hidaste kuin tuo rullien tyhjennys. Eli meillä on tämmöisiä kukkaruukkutelineitä etukuisteilla:

There was another speed bump concerning my plans for Tour de Fleece.  We have this kind of flower pots on front porches:


 Mä tykkäisin kehrätä pohjoissiiven etukuistilla, mut kukkaruukusta löyty eräänä kevätpäivänä ylläri.

I'd love to spin on our northern frontside porch but one spring day there was a surprise.


 Viisi harmaanturkoosia harmaasiepon munaa 7. kesäkuuta.

Five eggs of Spotted Flycatcher on 7th of June.


Poikasia 23.6.

Little ones on 23rd of June.


Tilanne tänään, lintuäiti oli aika kiukkuinen ja kiroili kovin kun kävin pesää kuvaamassa. Eli ehkä viikon päästä nämä lähtee ja sitten pääsen ulos kehräämään vakiopaikalleni.

This is situation today. Mother bird was quite angry and swore at me when I approached the nest. Maybe a week or so, and then they are gone and I get a chance to spin outside on my favourite place.


Ja näillä lähdettiin Tourille, tai ainakin yritetään:

And these are the ones to spin on Tour, or at least to try to spin:

P6280502


Ja tässä ekan päivän (illan) tulosta, puolet limegreenjellyn topsista, toinen puoli menossa tänään, joten jatkoa seurannee...

This much done on first race day (evening), half of limegreenjelly top. The other half is on wheel today, and you should see more later...

P6300541

18.6.2013

Hiirenkorvia? - Buds of leaves?

Toista kertaa elämässäni otin osaa mysteerineulontaan. Suunnittelijan malleissa oli monta kaunista, joten uskaltauduin mukaan, kun ajattelin että tällä kertaa tuskin menee ihan metsään. No ei mennyt metsään, vaikka mallissa on aika monta lehteä ;) Alussa, kun ohjetta oli vain vähän julkaistu, ne olivat ihan hiirenkorvien näköisiä, mutta lopussa lehdet kasvoivat ja kukkiakin näkyy. Ihan kaunis malli, voin suositella, kivaa ja helppoa neulottavaa. Itselleni en tätä kuitenkaan jätä, ei ole mun tyyliä. Lanka on samaa omakehräämääni, josta olen tehnyt viime kesänä olympianeulonnoissa huivin itselleni.

For the second time in my life I took part in mystery knit-along. There are many beautiful patterns designed by Tetiana and so I bought the pattern and casted on. The pattern knitted up beautifully and was easy to knit, but not my own style. I like to knit things like this but someone else gets the finished shawl. The yarn used is the same I spun last year and of which I knitted a shawl for myself during Olympic games last year.

 

Hiirenkorvia? - Leaf Evolution Mystery KAL

malli / pattern: Leaf Evolution Shawl, Ravelryssa maksullinen ohje/ in Ravelry paid pattern
suunnittelija / designer:  Tetiana Otruta
lanka / yarn:  omakehräämäni / my handspun Woolgatherings merino-bamboo-tussah silk (50/25/25%)
menekki / yardage: 68 grammaa ~ 636 metriä / 2.4 oz ~694 yds
puikot / needles:  KnitPro Symfonie 3,75 mm / US 5
koko / size:  208 x 83 cm /  81.9 x 32.7 inches (24 toistoa B-kaaviota. 24 repeats of chart B.)
neulonta-aika / knitting time: 7.5.-16.6.2013

B-kaavio menossa... - Chart B on go...








8.6.2013

Tähtitaivas - Starry sky

Tää on melkein rakkaustarina. Ensin pistää silmään malli, itse asiassa jo viime vuoden puolella Se ei heti iske ihan ku miljoona volttia, mut se jää mieleen. Se pyörii mielen sopukoissa ja etsii alitajuisesti sopivaa lankaa. Siitä puhutaan foorumeilla ja kuume tekemiseen nousee. Monta lankaa ja topsia sivuutetaan joko epäsopivina tai riittämättöminä. Ei mustaa, ei selkeää sinistä, jotain ehkä tummaa sinistä tai purppuraan vivahtavaa...

Kunnes eräänä päivänä HilltopCloudin päivityksestä se hyppää silmille: "Toi, tossa, se on toi!" Ja ehdin, ennenku joku muu sen nappaa, kun samalla mietin, että saanko varmana vedettyä 200 grammasta riitävän määrän lankaa, siis noin kilometrin. Tai ehkä vähempikin riittää, mä neulon tiukkaa, vaikka ottaisin isommankin puikon niin joo, kyl se varmaan riittää jos vaan saan tehtyä lähelle kilsan lankaa... Ja 200 grammaa, eli 2x3 karstabattia matkustaa Englannista luokseni, jotta niistä tulee mun oma tähtitaivaani... Ja sit ostan sen mallin ja 6/0 helmiä. Etsin sopivia helmiä muutamasta verkkokaupasta, mut päädyn kuitenkin tuttuun HelmiQ:n verkkokauppaan ja otan tsekkiläisiä, vaikka japanilaiset on tasakokoisempia. Mulla on pieni 0,6mm virkkuukoukku ja sillä ne on menny ennenkin. Eihän tähdetkään oo kaikki saman kokoisia! 6/0 tsekkiläisia kirkkaita hopeasisuksisia lasihelmiä 370 kappaletta, eli yks pussillinen riittänee hyvin.

Batit saapuu ja mä silittelen niitä hetken ennenkun ryhdyn kehräämään. Merino-shetlanninlammas-alpakka-stellina-sekoitusta, eli vähän luksusta alpakan muodossa ja vähän blingiä ;) En halua tehdä ihan pitsilankaa, se ei oo tarkotus, vaan semmosta sopivaa, ääh, miten sen sanois, no sopivaa. Pitkävedolla karstabatista se ei oo ihan tasasta kuten kampalanka ois, mut joo, ihan käypästä lähtee syntymään ja toivon, että sitä tulee tarpeeks. Teen kakssäikeistä, se käy huiveihin hyvin. Se on ihanaa kehrättävää, tykkään kovasti. Kun säikeet on valmiina niin rupeen kertaamaan ja jännittää entistä enemmän, että riittääkö se? Vyyhteän ja pesen langan, annan kuivua ja rupea mittaamaan. Sitä on siis tarkasti 206 grammaa ja 877 metriä. Tavoitteesta jää siis uupumaan, voi paska!

No, eiku sitte rohkeesti neulomaan. Otan kuitenkin 4,0mm puikot, ohjeessa on 3,5mm... Neulon ihan ohjeen mukaan ja B-kaavion jälkeen punnitsen, että paljonko meni? Lopputulos: vähän liikaa siihen nähden, että ohjeesta on etenemistaulukko ja siitä laskien lankaa meni vähän liikaa... Jännittää tosi kovasti, miten käy. Mut mä jatkan vaan ja mietin, että millä jatkan tai miten teen reunuksen, pieni stressi päällä (kaikkien muiden elämän stressien lisäks, mut tää on pientä kuitenkin...) En punnitse enää ennenku pääsen kaavioiden loppuun, eli huivi on melkein valmis. Jäljellä vain reunan tekeminen. Nyt menee lanka vaa'alle ja sitä on jäljellä 10,2%, kun neulottavaa on enää 9,09%. Eli se varmaan riittää...Pistelen menemään päivän aikana melkein koko reunuksen, samalla toipuen tähystyksestä ja ku muutakaan ei pysty tekemään siinä tilanteessa. Ja tadaa, 6.6. illalla se on valmis! Lankaa jää loppujen lopuksi jäljelle noin 14 metriä! Hitsit, että mä oon ylpee, tää meni hyvin!
Ja sitten sama kuvatulvana :D

This is almost a love story. First you notice the pattern, last year in fact. It doesn't hit you like million volts, but you remember it afterwards. It stays in your mind and you search for yarn constatly in back of your mind. People talk about it on forums and fever rises. Many otherwise wonderful yarns and wool tops are left as they are not suitable or there aren't enough available. No, I don't want black, nor clearly blue, maybe something deep blue or purple or....

Then one day HilltopCloud shop update gets you on tip of your toes! "That's the one!, I want it!" And before anyone else got it, I bought it and my mind boggled all the time: Can I make enough yarn of 200 grams (about 7oz)? Meaning it'll have to be like one kilometer!?! Anyway, that 200 grams made it's way to me from England to be my starry sky.... I searched also for suitable beads and buy those from HelmiQ netstore, Chech 6/0 clear silver-lined seed beads. I know Japanese would be more homogenous but I have 0,6mm crochet hook and I've managed with those earlier too. The stars on sky are not equal either! So, 370 pieces is what I needed.

Batts arrived and I fondled them a bit before I started to spin. It's a merino-shetland- alpaca-stellina-blend, so bit of luxury and bling! I didn't want lace-like yarn, bit thicker thou. With longdraw from batt it's not thouroughly even, but I hoped I'll get enough metres. I liked to spin that blend. After plying I washed and measured yarn.  Altogether 206 grams and 877 metres (7.27 oz and 959 yds). So, maybe not enough, oh shit!

And I casted on. I took 4,0mm (US 6) needles, the pattern says 3,5mm (US 4), but I knit tight. After chart B I weighted the yarn, how much consumed? Answer: Too much, when I chechked the progress chart, oh shit once again, and I thought about how to do the edging if yarn runs out. I did not weight yarn consumption before I'd done all charts and edging was left. I had 10,2% yarn left and edging takes 9,09%, so yeah! It could be done. I did the edging almost all on one day as I couldn't do much after endoscopy done that same morning. And YES! In the evening of June 6th it's done. And I had enough yarn, 14 metres (15,3 yds) is left. And how proud am I? Let's say VERY! This went well.
And now you'll see a real flood of pictures, the whole story as pictures :D

Suoraan Englannista - Straight from England


Yksi säie - Single


Kerrattua - Plied

Valmista lankaa - Ready-made yarn.

Ennen pesua - Before wash

Lähikuvaa - Close-up

Ennen pesua... - Before wash...

ja pesun jälkeen - and after wash.



Neulonta lähtee tästä - Knitting is about to start.


Valmis - Finished

Tähtitaivas

malli / pattern: Celestarium , Ravelryssa maksullinen ohje/ in Ravelry paid pattern
suunnittelija / designer:  Audry Nicklin
lanka / yarn:  omakehräämäni / my handspun HilltopCloud merino/shetland/alpaca/stellina batt, 203 grammaa 863 metriä ( 7.16oz / 959yds)
puikot / needles:  KnitPro Symfonie 4,0 mm / US 6
koko / size:  halkaisija pingotuksen jälkeen valmiina 110 cm / diameter, relaxed after blocking 43.3 inches
kehruuaika / spinning time: 31.3.-28.4.2013
neulonta-aika / knitting time: 4.5.-6.6. 2013

Pingotuksessa - Blocking




Minä ja huivini - Me and my shawl

Sitten sain kuvausapua, kiitos esikoistyttärelle :) - Then I got help taking pics, thanks to my oldest one daughter.

Tämä on siis pohjoisen tähtitaivaan tarkka kartta, keskellä on Pohjantähti - This is accurate constellation of northern sky (North Pole),  in the center is Polaris.






Langassa oleva blin-efekti näkyy kuvissa kovin huonosti, mutta auringossa se näkyy tosi kivasti - The bling-effect shows badly in pics above, but in clear sunlight I managed to capture it.
Ihanaa kesää ja viikonloppua kaikille, kiitos jälleen kommenteistanne. Mulla on puikoilla kaks huivia meneillää ja nyt koukullakin yks... Eli lisää on tulossa, tämä oli siis vuoden yhdeksäs jo ;)

Have a nice summer and weekend, and thanks for all your comments. I have two more shawls on needles and one on hook too... So more to come, this was 9th of the year ;)

3.6.2013

Elämän tarkoitus - Meaning of life



Hmmm, mikähän se oikea vastaus kysymyseen elämän tarkoituksesta on?
Joskus parikytä vuotta sitten luin Douglas Adamsin kirjan Linnunradan käsikirja liftareille, scifin kulttiteoksia... Siellä vastaus oli 42. En lähde nyt sitten kuitenkaan sen syvällisemmin pohtimaan vastausta tai analysoimaan tuota 42:ta, mutta numero liippaa suht läheltä sitä määrää vuosia mitä eräs työpaikkamme pitkäaikaisimmista hoitajista on töitä tehnyt ja nyt jäänyt eläkkeelle. Juuri tänään hänet tapasin ja muutama sana vaihdettiin, vuosia oli kertynyt 43. Tein hänen kanssaan eräässä vaiheessa töitä pitkään parina ja halusin muistaa häntä nyt eläkkeelle siirtyessään. Hän on väreiltään "talvi"-ihminen ja varastoa kaivellessani tuli käsiin vyyhti, joka voisi hyvinkin olla hänen värisensä ja puikoillehan se sitten päätyi. Mallin valinta oli vaikeampi ja siinä kohtaa tuli sitten tämä Linnunradan käsikirja vastaan. Martina Behm on suunnitellut sarjan huiveja inspiraatiolähteenään juuri tuo kirja ja minun silmiini osui Lintilla. En muista sellaista nimeä kirjassa olleen ja ohjeen saatteessa lukikin sitten, että Lintilla esiintyy vain BBC:n kuunnelma-versiossa. Lintilla on nainen, jota on kloonattu liikaa. Ehkä Lintillaakin on kloonattu jo jokunen kerta ja ehkä jo liikaakin, Ravelryssa projekteja on 2276, joista valmiita 1822. No, yhtään ihan samanlaista tuskin vastaan tulee, mutta suosittu mallihan tämä. Tästä ei tosin tullu mun suosikkimalli, oli vähän tylsä ja aivoton neuloa, mut menihän se. Lanka oli kivaa neulottavaa, eikä lopputulos sit sinänsä pöllömpi kuitenkaan.

Well, what would be the right answer to question about meaning of life?
Twenty years or something ago I read Douglas Adams' book Hitchhiker's guide to the galaxy and there the answer was 42. I won't analyze this book more, or the answer more, but 42 is close to the number of years a dental nurse of our workplace has done and now retiried. I  spoke with her today and the exact is 43. I worked with her quite some time few years ago and now I wanted to remember her with a shawl. She is "winter-type" person with her colours and as I searched my stash I found a skein that would suit her. Picking a patterns was harder task but then I run into Martina Behms shawl series inspirated with the book Hitchhiker's guide to the galaxy. One of patterns is Lintilla. I didn't recall that name but in the pattern there's said Lintilla occurred only in BBC radio version as a too much cloned woman. Well, this pattern has 2276 projects in Ravelry and finished ones 1822. So, much cloned it is as a shawl too. I knitted this fast and felt pattern quite boring but finished piece is okay. I liked the yarn, it was nice to knit.


Elämän tarkoitus on 42?

malli / pattern: Lintilla , Ravelryssa maksullinen ohje/ in Ravelry paid pattern
suunnittelija / designer:  Martina Behm
lanka / yarn:  Lai-la-lai Yarnz Sock värissä/colorway "Fuchsia Strippy", menekki / yardage: 94 grammaa = 395 metriä / 3.32 oz =  432 yds
puikot / needles:  KnitPro Symfonie 3,5 mm / US 4
koko / size:  eipä tullut mitattua ihan tarkkaan, enkä enää mittaamaan pääse kun on annettu jo saajalle, mutta vähän toista metriä on kärkiväli ja syvyys noin 25 senttiä kohtisuoraan mitattuna / I didn't measure accurately, and the shawl is already given, but about 45-50 inches wide wingspan and depth about 10 inches deep in deepest point





Työporukka mietti jonkin aikaa yhteistä lahjaa myös eläkkeelle jääjälle ja satuin sitten ehdottamaan, että voinhan tietysti tehdä oheen hopeisen huivi-/nutturaneulan, vaikkakin huivi on ihan multa itseltä hänelle, mutta vois sopia teemaan. Ehdotus meni läpi ja siitä sitten kuvia alla. Huivineula on siis sterling-hopeaa ja hopeasisuksinen lasinen sydänlamppuhelmi koristeena. Kehyksen laveys noin 7cm ja neula noin 11cm. - Saaja piti korusta kovasti.

Our workgroup thought some time the collective keepsake for this retiring nurse and then I suggested a shawl-/ hairpin I could do. I did the shawl to be present from just by myself, but this pin is from all of us and goes nicely along with this theme. All agreed and I made the pin of sterling silver with heart shaped glass lamp bead with silver lining. The body is about 2.75 inches wide and pin about 4.3 inches. - She liked it lot.






Elämän tarkoitus on juuri eskarin läpikäyneelle pojalleni varmaankin vielä jonkinasteinen arvoitus (kun se sitä on itsellenikin...). Eskarissa oli ihana ope, jota jäämme pienellä haikeudella muistamaan, sillä ensi syksynä hän työskentelee jossain muualla kuin meidän pienessä päiväkodissa ja eskarissa. Olisin kovin mielelläni nähnyt hänet ensi ja seuraavanakin vuonna, sitten kun oma kuopuksemme eskariin lähtee, mutta tiet eroavat nyt. Halusimme poikani kanssa muistaa opea ja tein hänellekin korun. Korua voi käyttää rintaneulana tai riipuksena. Poikani valitsi perhosen koruun aivan itse. Kehys ja neula sterling-hopeaa, punonta hienohopeaa ja Swarowski-kristalliperhonen AB-värjättynä koristeena.

Meaning of life is somewhat mystery to my son who is just finishing his pre-school year now. And I think meaning of life is STILL a mystery to myself too... There was a lovely teacher in pre-school and we'll remember her with a little nostalgia, because she'll leave our day care unit and pre-school as the term ends. I'd have wanted to see her next year and the year after the next too as our youngest one will attend pre-school autumn 2015. But ways are separating and my son and I wanted to give her a memento. So I made a piece of jewellery to be given. It can be used as a brooch or a pendant. My son chose the butterfly to be attached. The framework is of sterling silver, plaiting is of fine silver and butterfly is Swarowski AB-dyed crystal butterfly.