29.1.2013

Piipisen perhosmekko - Piipinen's butterfly dress

Kuopus oli aivan myyty taannoin siitä villatunikasta ja nyt oli pyynnissä mekko. Löysin kivan mallin ja aiemmin olin jo ostanut sopivaa lankaakin, joten eiku silmukoiden luontiin. Mekko oli oikein mukavan helppo neuloa ja telkkaria katsellessa se pääosin valmistuikin, suurin osa kun oli "aivotonta" sileää oikeaa pyörönä...
Viimeistely tapahtui juuri tänään, olen tänään kotona kahden pienen flunssapotilaan kanssa. Päättelin lankojen päät ja sitten keskusteltiin räkänokkaisen nuoren neidin kanssa siitä mitä siihen mekkoon vielä nappien lisäks laitetaan. No nappeja! Perhosnappeja! Paaaal-jon perhosnappeja, melkein kaikki :)
Kuvausolosuhteet tämmösenä tylsänä ja pimeenä talvipäivänä ei oo kyllä mitään A-luokkaa, mut eiköhän niistä sen verran selvää saa, että ihan hyvä siitä tuli ja on vähän kasvun varaakin, kuten ohjekin vinkkasi. Kuvat, joissa mekko on neidin päällä on otettu salaman kanssa ja ne joissa mekko on pöydällä, ilman salamaa. Ilman salamaa väri toistuu paremmin, suht oikeana.
Ja pikkuneiti tykkää! Tää on siis jo testattu, että tanssia voi :D

My youngest one was very pleased with the wool tunic I made her and now she wanted to have a dress. I found a nice pattern and I had bought some nice yarn too. So off to cast on! I liked knitting this dress while watching tv, so easy pattern. Finishing I made today, weaved in ends and the discussed with little lady about decorations. She and her brother are having flu and I stayed at home  today and in between nose blowing sessions we agreed with decor. It's going to be butterfly buttons, lots of! Almost all I had!
It's winter, quite dark at noon too when sun is covered with clouds and therefore picture taking is tough job. The pics in which my little one wears the dress are taken with flash, and other pics are without flash and the colour is represented better in those without flash.
My little one tested this already, she CAN dance with this dress :DPiipisen perhosmekko - Piipinen's butterfly dress
malli / patternGreen Apple, maksullinen ohje Ravelryssa / paid pattern in Ravelry
suunnittelija / designer: Monica Sirna
lanka / yarn: Colour Adventures Sweet Merino DK, väri /colorway:  Peony (oddity) (Anadiomenan Etsy-kaupasta / from Anadiomena Etsy shop)
menekki / yardage: 2,34 kerää / skeins (= noin 536 metriä / about 585 yds)
puikot / needles:  KnitPro Symfonie 4,5 mm ja 5mm (US 7 and 8)
koko / size: 5-6
napit /buttons from: Piikkopirta-verkkokaupasta/ net-shop (Favourite Findings; Flutterby)


Sain pari viikkoa sitten vanhalta kamultani Mialta "Tassun jälki sydämessä ja sata sohvalla"-blogista tunnustuksen, ensimmäiseni, joten kiitos Mialle siitä. Olen kovasti pohtinut kenelle kaikille sen eteenpäin antaisin. Luen joitakin blogeja säännöllisemmin, toisia huomattavan epäsäännöllisesti ja uusien blogien löytyminen on mulla vähän sattumankauppaa. Aikaa tähän koneella istumiseen en ihan hirveästi haluakaan käyttää, esikoiseni joskus aiheesta vähän huomautti ja osui siinä hetkessä arkaan paikkaan, joten olen yrittänyt vähentää...
Mutta, siis yritän edetä sääntöjen mukaan tämän tunnustuksen kanssa. Kaikki blogit eivät ole uusia, mutta mä tykkään niistä, ja mulle ne on kuitenkin kuin uusia.


I got "New Blog Love" from my old friend Mia in her  "Tassun jälki sydämessä ja sata sohvalla"-blog. It's not a easy task to give it forward but I try. Below are listed those blogs I've loved among those blogs which have more readers.

Tämän tunnustuksen tarkoitus on saada huomiota suhteellisen uusille blogeille joilla on alle 200 lukijaa. Tässä säännöt:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.

2. Valitse 5 ihanaa blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

3. Toivo, että ihmiset joille jätit tunnustuksen antavat sen eteenpäin.

Jaan tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille:

Valaan villapaita - neulontaa, kehruuta ja ihania piirroksia!
Peony and Parakeet  - Päivillä riittää idiksiä ja virtaa, skräppäystä, neulontaa ja ihanaa villaa eri muodoissa....
Langat ja liinat solmussa  - neuleita ja kehruuta suomalaisittain ulkomailla
Piitsukan neulelmat  - ihan uusi neuleblogi! Alku lupaa hyvää :)
Pitsisukan käsitöitä  - neuleita ja kehruuta, viime vuosi opeteltiin sitä kehruuta kumpikin ;)

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo mekko, yritin sitä jo eilen kommenteerata mutta jostain syystä kommentti ei vaan ottanut lähteäkseen. Niin kaunista lankaa, värikin heti pisti silmään tällaiselle puna-sini-violettidiggarille!
    Kiitos kovasti tunnustruksesta, otan sen käsittelyyn hetimiten kunhan kerkeän tuo blogistanian puolelle!

    VastaaPoista
  2. Hieno mekko ja kiitos tunnustuksesta!! Englanninkielisellä blogillani on enemmän lukijoita kuin nuo 200, mutta suomalaisia lukijoita olisi kiva saada lisää. Mielenkiintoisia blogeja nuo muutkin tunnustuksen saaneet!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, luen ne aina :) - Thank you for your message, I always like to read them :)