27.2.2012

Hypnotisoivaa - Hypnotizing

Muutama päivä sitten sain kehrätyksi ja navajokerratuksi Friday Studiosin topsin merino-silkkiä (70/30%). Ensimmäinen kokemus tästä sekoitteesta, ja se kyllä ajoittain liukasta silkin vuoksi, mutta se kiilto, se kiilto... Kyllä mä jatkossakin silkkiä vielä... En tosin vielä tiedä mitä tästä langasta tulee syntymään, mutta tällä kertaa tuli tehtyä tiukkaa kierrettä, jos vaikka sukiksi eksyy ;) Topsia oli 100 grammaa, jaoin kahdeksi, tasan 50 grammaa kummassakin vyyhdessä, mutta metrejä toisessa 102 ja toisessa 108.
Tänään sitten, loman kunniaksi, korkkasin Woolgreyn kotimaista (hiukan harvinaisempaa) Kainuun harmasta hennon puuterivaaleanpunaiseksi värjättynä. Ai taivas, kokemus on jotensakin hypnotisoiva... 132 grammaa hempeää pilvimassaa, aivan ihqua ja kehräytyy ihanasti. Saattaa olla, että jotkut asiat vaan kuuluvat yhteen, kuten perinteinen ikivanha rukki ja perinteinen kotimainen villa, ah ja voih. Sormet ovat ihanaisen kevyesti lanoliiniset tämän villan kehräyksen jälkeen ja säie, se ei ole aivan tasaista, en siihen pysty, enkä ihan pyrikään, mutta ihanaa se on. Lämpimästi suosittelen kokeilemaan ja Woolgreyn Päiviltä ainakin saa ihania värjättyjäkin jos värjäämätön ei innosta. Mulla odottaa tuolla kaunista värjäämätöntä harmasta tämän jälkeen... taatusti tätä hankin vielä lisää... :)))

Few days ago I finished spinning and navajo-plying a top from Friday Studios merino-silk (70/30%). This was first experience of merino-silk-mixture. It was bit slippery some times due to the silk component, but the shine, the shine! I will spin silk in future too... For this yarn I don't know what it'll become, but I spinned it tight, so socks it can be too ;) 100grams on equal weighing two 50grams skeins, but yardage about 102 metres and 108 metres.
Today, for celebrating vacation, I started Finnish wool from Woolgrey, Kainuun harmas (rare breed) as powder pink. Oh my God, that was a hypnotizing experience... I have 132 grams (~4,6oz) of this loveliness, cloudlike and it drafts so fantasticly. It might be that some things belong together, like my ancient Finnish almost home made spinning wheel and ancient Finnish wool breed, oh my... My fingers feel nicely lanolinized after spinning... and the fiber strand, it is not even, I can't just now do it very even, but it feels wonderful! I warmly recommend Woolgrey if you want  this kind of wool. And there you can find it dyed too if natural colour wool do not appeal your eye. I have a package of grey Kainuun harmas too after this... and I'll surely purchase more...:)))

Topsi - The top

Vyyhdit - Skeins


Ei se ole ohutta, muttei oikein paksuakaan (210m/100g keskimäärin siis) - It's not thin nor very thick (average 210metres/100grams ~ 230yrds / 3,5oz)

Woolgreyn karstattua Kainuun harmasta - Carded Kainuun harmas from Woolgrey


Rukille menossa - Going to the wheel

Säiettä - Single strand



1 kommentti:

  1. Ihanan näköistä! Ihanaa että tykkäät villoistani! Nuo purppurasävyt ovat lanoliisempia kuin sellaiset, jotka olen pessyt vielä erikseen. En raaski pestä purppuroita, kun ne ovat minustakin sellaisenaan just parhaita! Ne ovat peseytyneet jonkin verran värjäyksen yhteydessä, mutta niissä on vielä myös vähän "ruraalia" tuntua.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, luen ne aina :) - Thank you for your message, I always like to read them :)