29.5.2014

Sitä sun tätä, osa 2 - Bits of this and that, part 2

... on tullu tehtyä, mut tää bloggaaminen takkuaa aivan todella. Kehräilly oon ja neulonu, uuden värttinänkin hankin ja päätin opetella kehräämään muullakin kuin rukilla ihan oikeesti. Ja kolme värttinää on vielä matkalla... Ja sit huomasin, että joo, osaan mä kun oikein kovasti haluan. Moni asia elämässä on haluamisesta kiinni. Lapset pääsee ylihuomenna kesälaitumille koulusta ja heistä jos keistä huomaa innon ja kiinnostuksen määräävän oppimisen tahdin aiheen kuin aiheen ympärillä. Osaa jos tahtoo! Eihän se ihan kaikkeen päde, mut kuiteski. Toisaalta on kivaa pistää tänne blogiin muistin tekemiset, tänne kun mahtuu muita juttuja paljon enemmän kuin Ravelryyn. Mutta toisaalta tää on osin tuplapäivittämistä ja vie rutosti aikaa, joten harventuva päivitystahti lienee hiipumista, ehkä en jatkossa viitsi...

... has been done, but blogging seems to have been hard. I've span and knitted, purchased a new spindle too and decided to learn spin with it. And three more spindles are on their way to me... Yep, it's not too hard when interested and willing to learn and YES! I know I can and learned. Many things in life are done with will-power. I've lately seen that in my kids too. The desire, crave or will do not apply necessary in everything but in so many things. My will with blog have been weak, it feels like doubled updating as I use Ravelry so much and blogging takes so much time. Maybe this blogging will come to end...

Untitled
Uusin venäläistyyppinen OutofWoodworkiltä ja suomenlammasta - My newest Russian style spindle from OutofWoodwork and Finn wool.

Kuiduista lankaa... joop. mun villa- ja kuituvarasto vain kasvaa kasvamistaan. Vähän alytöntä, mut se kai sit on vaan sitä elämää, kuitu- ja lankahamsterin elämää. En vielä tunnusta mitään ongelmaa, mut, ää, antaa olla, ehkä se on jo lievä ongelma. Ihkua ihkun perään, ei nyt ihan solkenaan mutta... Ja niin, joo, mulla oli synttäritkin tossa alkukuusta ja pitkän pohdinnan jälkeen päätin niitä ihan juhlia, ekan kerran kymmeneen vuoteen taas. Kutsutkin tein ja mitäpä toivoin? No ei kiitos kippoja ja kuppoja tänne, mä oon halunnu jo kaks vuotta Strauchin karstamyllyä, joten rahaa! Ja sit se juhlien jälkeisenä päivänä tuli tilattua. Nälkä kasvaa syödessä, tiedättehän... tilasin sitte tuplalevyisen. Joo, toissapäivänä tuli viesti Saksanmaalta, että paketti on lähdössä, jipii! Joten ens viikolla ehkä olen uuden karstamyllyn onnellinen omistaja. Ennestään odottaa kahden lampaan villat ja lahjaks tuli vielä kolmen lampaan vastakerityt villat lisää, heh! Kiitos kaikille erinäisistä sponsoroinneista aiheen ympärillä, kuvia ehkä joskus sitte täälläkin, sikäli siis jos jaksan tänne päivittää, mutta väliaikatietona näin. Ja ne pari uusinta kehruuta tässä alla, lisää kuvia on projektisivuilla niinku tekniset tiedotkin.

Fiber to yarn... yes and no, my fiber stash grows almost constantly. Bit ridiculous, but I think that's life. Well, maybe fiber- and yarn-hoarder's life, but no, I won't admit any kind of difficulties with that. Or maybe a little, but who cares? Every now and then a must-to-have fiber cries my name in Internet... I had birthday in early May and after long pondering I decided to celebrate and knew in instant what to hope for. No cups or pots or any like that, but I have been craving for drum carder for two years already and told guests I want to get money for that. The day after party I ordered me one and two days ago I got message from Germany that it is to be shipped to me that day! So, thanks to all my guests and maybe next week it'll arrive. I have already two fleeces of Finn wool and then I got three fleeces more as gift, huh! Maybe later I blog about the carder but this is like acting update what's going on. I told I've spun, so couple of pics here, more in Ravelry project pages and tech info too.
HilltopCloud BFL-silkEdgewoodGardenStudio polwarth-silk

Trindlellä / with Trindle Natchwoolie alpaca-silk näyte/sample

Elämä on muuttuvaista... Lähdin tammikuussa julkispuolen hommista yksityiselle ja palasin toukokuun alkupuolella takaisin. En häntä koipien välissä, ei kuulu tyyliin, mutta mun ja firman intressit ei aivan kohdanneet, joten back to business vanhaan malliin ja niin ees-pois-päin. Nyt sitte julkispuolen osastonhoitajamme eläköityy ja viimeinen työpäivä oli eilen, jolloin minä yhytin hänet huivilla, johon värjäytin LanitiumExMachinan Nealla ja Jirillä langan saajan käyttämiin väreihin. Oli aika nopea neulottava, aloitin 5.5. ja päättelin 22.5., koko 150 gramman vyyhti meni, taisi jäädä 4 metriä jäljelle. Ohje on BooKnitsin, mutta soveltelin sitä vähän oman mielen mukaan, eli ihan ei ohjeen mukaan tullu neulottua. Säästän asiassa sen suuremmilta yksityiskohdilta, mutta saajalle lahja tuntui olevan mieluinen, naama ei saa blogissa näkyä, mutta pari kuvaa kuitenkin. Teknisiä tietoja ja kuvia lisää Ravelryn projektisivulla.

Life's alterable...  I changed work in January from public sector to private, but came back in May.  Not like tail between legs, that's not my style, but that wasn't a company for me. As I was coming back to public sector I was told that head nurse is going to retire. I ordered yarn from LanitiumExMachina and knit a shawl for her. The shawl was quite quick knit, casted on 5th and off 22th of May and used the whole 150grams skein. The colour I chose I knew she'd like. And yesterday she left and I gave her the shawl. She was very suprised and happy of it. No more details, but couple of pics without face. Tech info and more pics on Ravelry project page.
Pienin meidän perheestä on huomenna viimeistä päivää päiväkotilainen, ens syksynä eskarilainen. Haluttiin muistaa päikkärin tätejä, joten jokaiselle on paketti Forsmanin Iloisten Rouvien Rooibos-teetä ja teesiivilä. Siivilät oli perusversioita joita Piipisen kanssa tuunattiin. Hän valitsi joka tädille lasihelmen mun varastoista ja mä sit kiinnitin ne ketjuihin. Toivottavasti teet maistuu.

The littlest one in family will be at day-care tomorrow for the last time as a day-care child. In autumn she'll be a pre-schooler. We wanted to remember ladies in day-care and I bought package of Rooibos tea for each and tea-sieves. We pimped the sieves with glass beads so every lady gets different sieve, beads chosen by my daughter. Hopefully ladies enjoy of tea.

Ennen - Before

Jälkeen - After

Ihanaa alkavaa kesää, vaikka kylmät kelit täällä yllättikin taas.
Have a nice summer! Here in Finland it's cold again...

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Pitsisukka :) Se oli puikoilta päästessään aika surkee mytty, mut siitä tuli ihanampi heti kun pingotin sen.

   Poista
 2. Wau, todella kaunis huivi ja ihania noi tuunatut teesihdit!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hepsi ja Piitsukka, mä en kai vaan voi lopettaa huivien neulomista... Ne sentään valmistuu, sukat ja takit kestää ikuisuuden ja valmistuu jos valmistuu... arvatkaa mistä tiedän...

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, luen ne aina :) - Thank you for your message, I always like to read them :)