16.3.2014

Kirsikkasuklaata ja tähtisumua - Cherry chocolates and nebulas

... sekä hyviä kavereita. Joo, ihanan fantsuja nimiä langoille, petyittekö otsikkoon? Ei nyt kuiteskaan aitoa suklaata. Mut oikeesti, värjäreillä on varsin laajoja maailmankuvia ja hauskoja nimiä värjäyksille. Suomalaisista hauskimpia nimiä langoille löytyy yleensä handu.fi:stä, Ilulla mielikuvitus laukkaa kovempaa kuin monella muulla ja hyvä niin. Nyt ei kylläkään oo kyse Ilun värjäyksistä, vaan mä oon kehränny eri värjäreiden villoja, kun toi neulominen syystä tai toisesta tökkii ja toisaalta kehruuttaa ihan pirusti.

... and good companions. Yeah, funny and lovely names for yarns and fibers, were you disappointed in the header? No real chocolates nor nebulas... But really, indie dyers have such wide world to use in naming fibers and yarns. One of the funnniest is in URL handu.fi. The dyer there, Ilu, has very lively imagination and that's nice feature. But this time it's not about Ilu's dyeings, but I have spun some from various dyers. Somehow I haven't been on mood for knitting but very much for spinning.


Ekaks tähtisumua Heavenly Fiberilta. Ostettu jo toissasyksynä, kun se oli vaan niin kauniin näköinen... Kun sitten kehruuprojektia nimesin, niin etsin suomennosta ja toki Google oli innokas auttamaan. Värjärin antama nimi "Dumbbell Nebula" on suomeksi "Tähtisumu M27" ja netistä löytyy useita kuvia kyseisestä sumusta, missä batin värit myös toistuvat. Ja batissa on ihan mieletön blingi, just mun sisäistä harakkaani hellimään. Näistä kahdesta batista muotoutui mun käsissäni ehkäpä noin fingering-vahvuista lankaa 346 metriä / 105 grammaa. Mun Ravelryn kehruuprojektisivu.

Firstly some nebula from Heavenly Fiber. I bought it in September 2012 when I spotted it to be very beautiful. It really resembles it's model, the real "Dumbbell Nebula" and has a really star-like bling bling effect, just for my inner magpie... I made it 346 meters yarn / 105grams (377 yds / 3.7ozs) . My Ravelry spinning project page.
Sitten hyviä kavereita Edgewood Garden Studiolta. Falklandia värissä "Good Companions". Oikeeta väri-ilotulista Ilgalta. Aika makeeta ja puffahti pesussa kivasti... 116grammaa ja 278 metriä. Mun Ravelryn kehruuprojektisivu.

And then some "Good Companions" from Edgewood Garden Studio. Really colorful Falkland top from Ilgas dye pot. Very fluffy after wash. 116 grams and 278 metres (4.1ozs and 303 yds). My Ravelry spinning project page.


Ei tästä seuraavasta topsista ekana just kirsikkasuklaa mieleen tullu. Ostin tämän BFL-topsin nimeltään "Cherry Choc" HilltopCloudin PotLuck-alesta 2012 ja vähän takkuinen se olikin, mut lankana ihan kivaa nyt ja aika kirsikkasuklaista sit kuitenki... :D 105 grammaa ja180 metriä. Mun Ravelryn kehruuprojektisivu.

This next BFL top did not resemble me of Cherry Choc as the colorway name is, but now as yarn it's very cherry chocolate like :D From HilltopCloud's PotLuck sale summer 2012 and bit tatty it was but nice now as yarn. My Ravelry spinning project page.
 


En tiedä noista yhdestäkään langasta vielä, että mitä niistä seuraavaksi, mutta kehruumojo on kohdillaan ja sujuu nyt niin kivasti, että nyt on tämmöstä rukilla. ohuen ohutta tulee ja se nyt vähän kyl kestää, mut on aikas ihanan näköstä luonnossa.

I don't know what those yarns will be next, but spinning mojo is now good and  flowing that I have this on wheel. Very thin and that takes some time, but I love it already and it looks lovely in real life.


Tämmösillä uutta viikkoa kohti, pus!

So, new week is ahead, take care!

1 kommentti:

Kiitos viestistäsi, luen ne aina :) - Thank you for your message, I always like to read them :)